RUSTAMATCHA

RUSTA OCH MATCHA

Rusta och matcha vi hjälper dig med dröm jobbet

Välkommen till WorkTasker, en av Sveriges största aktörer inom arbetsmarknadstjänster! Vi är leverantörer av Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och Matcha, och lotsar arbetssökande på vägen mot ny sysselsättning.

Hos oss får du hjälp av erfarna jobbmatchare med goda branschkunskaper som ser till dina unika kvaliteter och förutsättningar och rustar och matchar dig så att du blir redo att ta dig an en ny karriär inom ett område som är helt rätt för dig.

Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig på vägen mot drömjobbet!

Vad innebär tjänsten Rusta och Matcha?

Rusta och Matcha är en ny tjänst från Arbetsförmedlingen som ersätta den äldre tjänsten Stöd och Matchning. Rusta och Matcha finns idag i flera kommuner, däribland Stockholm, Uppsala och Örebro där vi har kontor. Bor du i Uppsala så kan vi hjälpa dig naturligtvis på plats.

 Som leverantör av tjänsten Rusta och Matcha  är det vårt uppdrag att se till att du får det stöd du behöver för att kunna hitta en sysselsättning som är rätt för dig. Stödet innefattar allt från intervjuträning och motivationssamtal till studiebesök hos arbetsgivare och undervisning inom relevanta områden.

mobelmontering

Hur vi kan hjälpa dig

Om Arbetsförmedlingen på din ort bedömer att Rusta och Matcha är en tjänst som passar dig så kan du välja oss som leverantör. Du får då en handläggare hos oss som ansvarar för att rusta och matcha dig inför arbetslivet. Våra handläggare har erfarenhet och bransch nära kunskap inom administration, ekonomi, juridik, bevakning och säkerhet, data/IT, hotell och restaurang, hälso- och sjukvård samt pedagogiskt arbete.

Din handläggare gör en kartläggning över dina erfarenheter, kunskaper, potentiella hinder och utvecklingsmöjligheter. Därför gör ni tillsammans upp en plan för hur du på bästa sätt ska kunna nå målet: ett arbete eller en utbildning.

Du får bland annat hjälp med:

  • Intervjuträning
  • Arbetsgivarkontakter
  • Att skapa professionella och personliga ansökningshandlingar
  • Studie- och yrkesvägledning
  • Motiverande samtal
  • Grundläggande utbildning inom data

Du får även göra studiebesök hos arbetsgivare och får hjälp med nätverkande inom vårt stora kontaktnät av arbetsgivare. Tillsammans med dig kartlägger vi arbetsmarknaden utifrån din kompetens och dina mål och ger oss inte förrän vi har hittat precis rätt sysselsättning för dig.

Få stöd på ditt eget språk

Många som är nya i Sverige tycker att det är svårt att på egen hand ta sig in på den svenska arbetsmarknaden och förstå alla de regler som gäller. Vi vet att det brukar gå mycket lättare att komma igång om man först får hjälp på sitt eget språk medan man samtidigt förbättrar sin svenska.

Just därför har vi medarbetare som talar ett flertal olika språk så att du kan få en coach som du kan kommunicera obehindrat med. Utöver svenska så kan du få hjälp på arabiska, engelska, persiska, spanska, franska, tyska, tigrinja, ryska, finska, isländska, norska, danska, punjabi, hindi och kurdiska.

Så jobbar vi med Rusta & Matcha

När du får möjlighet att delta i tjänsten Rusta och Matcha och väljer oss som leverantör så arbetar vi enligt fyra steg:

  1. Kartläggning: Vi börjar med att titta på din nuvarande kompetens, dina kunskaper och erfarenheter. Därefter sätter vi upp mål att nå samt en plan och strategier för att uppnå dessa.
  2. Coachning: Du får en personlig kontaktperson som ger dig individuell coachning och möjlighet att delta i olika aktiviteter, föreläsningar och jobbsupport.
  3. Matchning: Våra specialister på jobbmatchning matchar dig mot passande arbetsgivare.
  4. Anställning: Du har nått målet och fått en anställning på ett jobb som passar dig!

Gör ditt val !

Det är du själv som väljer vilken leverantör av Rusta och Matcha du vill anlita. Vi hoppas självklart att du väljer oss så att vi får chansen att hjälpa dig på bästa möjliga sätt. Du anger själv vilken leverantör du vill använda dig av under ditt möte hos Arbetsförmedlingen och då räcker det att du säger att du vill anlita Oss. Du kan även söka upp våra kontaktuppgifter direkt på Arbetsförmedlingens hemsida så hittar du vårt närmaste kontor. Välkommen till oss. Vi ser fram emot att få vägleda dig till en sysselsättning som passar dig!

Välj oss för Rusta och Matcha - vi vägleder dig till rätt jobb eller utbildning!

Sophia Tage rustaomatcha