Vad är Rusta och matcha? Enkelt beskrivet skulle vi säga att det är tjänst som passar dig som behöver extra stöttning för att hitta till det jobb, praktik eller den utbildning du vill gå. Väljer du att gå Rusta och matcha hos oss i Uppsala kommer du få du hjälp och coachning med allt från CV-framtagning till personlig utveckling. Allt med stöd av din egen handledare som hjälper dig på vägen. Alla våra handledare har ett stort kontaktnät över Uppsala som gör det lättare för dig att hitta det jobb eller den utbildning du vill gå i Uppsala.

Det är lätt att hitta till oss på Rusta och matcha i Uppsala. Vi sitter centralt i Uppsala på Bävers gränd 14, vid Smariterhemmets vårdcentral och nära tågstation.  Hit tar du dig enkelt till fots, buss eller med bil.

Hur söker man till Rusta och matcha i Uppsala?

När du vill gå Rusta och matcha är det första du behöver göra att ta kontakt med din Arbetsförmedling. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du får gå Rusta och matcha och när. Det du kan göra själv som deltagare är att själva söka upp och jämföra olika leverantörer av Rusta och matcha. Vi brukar tipsa om att gå in på Arbetsförmedlingen där du kan både söka och jämföra olika leverantörer. När du jämför kan du filtrera på bland annat var du vill gå Rusta och matcha, om du behöver språkhjälp eller om du vill jobba inom ett visst område.

Efter att du bestämt dig för vilken Rusta och matcha du vill välja i Uppsala kan du boka in ett möte med Arbetsförmedlingen. På mötet går du och Arbetsförmedlingen igenom varför du behöver gå Rusta och matcha. På mötet kan du sedan uppge att du vill gå på Rusta och matcha och välja en leverantör.

Så här kan våra handledare hjälpa dig

Alla våra handledare på Rusta och matcha är erfarna, motiverade och brinner för att hjälpa andra människor. Det är handledarens, ibland kallad jobbmatcharen, absolut viktigaste uppgift att hjälpa dig som deltagare till jobb eller utbildning. Handledarnas styrka är till exempel att de kan dela med sig av sin erfarenhet och sina bästa tips. Handledarna har dessutom oftast ett stort och viktigt nätverk av kontakter som kan hjälpa dig på vägen till jobb i Uppsala. När du går Rusta och matcha tittar handledaren på vad just du har för behov och anpassar sen coachningen efter det.

Här är några exempel på vad du din handledare kan hjälpa dig med:

cv worktasker

Exempel CV